تحلیل و بررسی سئوالهای نهایی نوبت خرداد ماه ،سال تحصیلی 94-95 استان کرمانشاه

ساخت وبلاگ
 

به نام خداوند بخشنده مهربان

 

در سئوالهای نوبت خرداد ماه 1395 بارم بندی به درستی رعایت شده است .سئوالها در چند بخش متفاوت شامل :صحیح و غلط ،جور کنید ،چهار گزینه ای ،جاخالی ،کوتاه پاسخ و تشریحی تنظیم شده است .ترتیب چیدمان سئوالها تا حد امکان براساس ترتیب درس های کتاب است .این امر به تمرکز فکری دانش آموز کمک می کند.

الف)در قسمت سئوالهای صحیح و غلط که دانش اموز بعد از خواندن جمله هایی که در اختیار داردباید درست یا نادرست بودن هرجمله را مشخص نماید،چهار سئوال  گنجانده شده است.

سئوال اول جزء سئوال های پر تکرار و مهم درس2 است و حتما برای دانش آموز یادآوری آن ساده است.،و این در آغاز آزمون می تواند در دانش اموز انرژی مثبت ایجاد کند.

اما سئوال دو مقداری مشکل است . چون از بخشی از کتاب انتخاب شده که به کلمه ی تاسیس کرد ختم می شود و این می تواند دانش اموز را به خطا وا دارد و جمله را صحیح بپندارد در حالی که جمله نادرست است.

سئوال سوم از قسمت مربوط به جشن های دوران پهلوی درس 23 طرح شده است. بخشی که توجه دانش آموز را موقع تدریس به خود جلب می کند و احتمالا زمان یادگیری و حفظ نیز بیشتر به آن توجه می کند و سئوال متوسطی از لحاظ آسانی و سختی برای دانش آموز محسوب می شود.

سئوال چهارم این قسمت و سئوال 4از قسمت جور کنید هردو از یک صفحه مطرح شده است و سئوال دیگر یعنی سئوال13 نیز از یک صفحه ی قبل همین درس 26 انتخاب شده است این تمرکز در یک صفحه نادرست است چون ممکن است واقعا دانش آموز به این یک صفحه توجه نکرده باشد در نتیجه نمره هر سه سئوال را از دست می دهد.

ب)در قسمت سئوالهای جور کنید چهار سئوال مطرح شده است. سوالها از شخصیت های زمان انقلاب انتخاب شده است یادآوری شخصیت در کتاب حجیمی که مملو از اسم است مخصوصا در قسمت تاریخ معاصر ایران کار را برای دانش آموزان سخت میکند .

ج)سئوالهای چهار گزینه ای نیز که شامل چهار سئوال است از قسمت های جزیی کتاب انتخاب شده مثلا نام یک ماه یا یک واقعه و این کار را برای دانش آموز بسیار سخت می نماید.  به راحتی می توان تشخیص داد دانش آموز نمی تواند به این سئوالها جواب دهد.

د)در قسمت سئوالهای جاخالی سئوالهای خوبی مطرح شده است . سئوال اول این قسمت از درس اول جزء سئوالهایی است که حتما دانش آموز به آن توجه نموده و آن را یاد گرفته است .سئوال دوم نیز چون در آغاز درس 10 قرار دارد و نسبت به سئوالهای تاریخ ایران و جهان 2 سئوال جمع و جور و راحتی است حتما دانش آموز در حفظ و یادآوری آن مشکل ندارد.

پ) سئوالهای قسمت کوتاه پاسخ به غیر از سئوال 12همگی در سطح آسان و متوسطی مطرح شده اند و دانش آموز به راحتی می تواندآنها را پاسخ گوید اما سئوال 12 را قطعا دانش آموزانی می توانند جواب دهند که درس را به خوبی یادگرفته و حفظ کرده باشند.

ه)سه سئوال نیز که با نمره 75/0 آمده است سئوالهای راحتی برای دانش آموز محسوب می شوند.

ی) از سئوال 17 به بعد سئوالهای تشریحی قرار گرفته است ،خود سئوال 17 از قسمت پیامدهای جنگ جهانی مطرح شده و هنگام یادگیری دانش آموز به آن توجه کرده است و سئوال متوسطی محسوب می شود.

سئوال 18 شروط نادر در دشت مغان نیز سئوال راحتی برای دانش آموز محسوب می شود جزء سئوالهای پرتکرار در پرسشهای مستمر است و سئوال خوبی برای دانش آموزان است.

سئوال 19از درس 14 مطرح شده است . ناصرالدین شاه جزء شاهان مشهور دوره قاجار است اما انتخاب این سئوال نسبت به سئوالهای دیگر درس مقداری حاشیه ایی محسوب می شود دانش آموز شاید به راحتی قتل امیرکبیر را بیاد بیاورد اما موارد دیگر برای او مشکل خواهد بود.

سئوال20 نیز مانند سئوال قبلی در حاشیه ی سئوالهای مهم قرار دارد و بی شک اکثر دانش آموزان آن را جواب نخواهند داد غیر از معدودی از دانش آموزان که درس را با دقت بیشتری خوانده و حفظ نموده اند .

سئوالهای 27،26،25،24،23،22،21 سئوالهای راحتی برای دانش آموزان است و در صورتی که درس را خوانده باشد قادر خواهد بود بخش بیشتری از این سئوالها را جواب دهد.

بعد از بررسی سئوالها متوجه می شویم چیدمان سئوال از ساده به سخت نیست مخصوصاً سئوالهای قسمت اول برای دانش آموز مشکل به نظر می رسد و شاید همین باعث شود مقداری دانش آموز دچار اضطراب شود و در پاسخگویی دچار اشتباه گردد.

درس تاریخ ایران و جهان 2 دارای حجم زیادی است و نمی توان به دانش آموز با اطمینان گفت کدام قسمت مهمتر از بخش های دیگر است و او مجبور است این حجم زیاد را حفظ نماید و این کار را برای دانش آموز سخت میکند . مخصوصا هرسال در سئوالها می بینیم که برخی طراحان علاقه عجیبی دارند از بخش هایی از کتاب سئوال طرح کنند که نه تنها دانش آموز به آن توجه نکرده بکه حتی شاید خود معلم نیز به آن توجه ای نداشته و این باعث افت تحصیلی در درس تاریخ می شود که ما هر سال شاهد آن هستیم .اگر این مکان فراهم می شد که در ترم دوم برخی درسها برای دانش آموز حذف شود هم از حجم آن کاسته می شد هم دانش آموز اعتماد بیشتری برای حفظ تاریخ پیدا می نمود،همان اتفاقی که در تاریخ معاصر ایران رشته تجربی و ریاضی شاهد آن هستیم.

مثلا اگر درسهایی مثل، درس 6 و درس 7 در بارم بندی ترم دوم حذف گردد هم به دانش آموز اعتماد به نفس بیشتر داده می شدهم زیاد در روند یادگیری تاریخ جهان اختلال ایجاد نمی شد.

امید که در طراحی سئوالهای تاریخ دقت بیشتری شود.

+ نوشته شده توسط گروه تاریخ در دوشنبه پانزدهم آذر ۱۳۹۵ و ساعت 23:15 |
گروه تاریخ ناحیه یک کرمانشاه...
ما را در سایت گروه تاریخ ناحیه یک کرمانشاه دنبال می کنید

برچسب : تحلیل,بررسی,سئوالهای,نهایی,نوبت,خرداد,ماه,سال,تحصیلی,استان,کرمانشاه, نویسنده : ahistoryn1k1 بازدید : 298 تاريخ : شنبه 28 مرداد 1396 ساعت: 4:20